Van hippe tot sportieve heren zonnebrillen

Het is weer zomer en dat wil zeggen: vakantie tijd! Heb jij al een relax vakantie gepland staan naar een warm land, ga je survivallen in de wildernis of ga je lekker varen op open water? Het maakt niet uit wat voor plannen je hebt, een ding mag zeker niet ontbreken in jouw koffer. Dit is natuurlijk de zonnebril. Meestal worden zonnebrillen voor heren alleen maar gebuikt uit het praktische oogpunt. Gewoon een recht toe, recht aan model en vooral geen poeha. Zo zonde, want tegenwoordig zijn zonnebrillen voor heren niet alleen functioneel maar ook nog eens heel modieus. Het belangrijkste is dat jij je op je gemak voelt met de gekozen bril, maar een beetje mee gaan met de mode kan natuurlijk geen kwaad.

De zonnebrillen voor heren

Voor heren zijn er een aantal modellen waar je altijd goed mee zit. Kies voor een stoer vierkante montuur. Deze modellen zien we al sinds de jaren 60 en zijn nog steeds helemaal hip. Draag deze bijvoorbeeld met een wit T-shirt en een leer jack (als het niet te warm is natuurlijk) en je creƫert zo de Grease look. Al heel wat jaren zien we ook de piloten zonnebrillen voor heren. De perfecte bril voor onderweg. Hij is niet heel zwaar, waardoor deze niet snel van de neus glijd als het heel warm is. Je kan hem ook nog eens heel makkelijk combineren met verschillende looks. Wat wil je als man nog meer? Nog een bril die we nu veel zien zijn de ronde en hippie achtige monturen. Denk hierbij aan Ozzy Osbourne en John Lennon. Deze zonnebrillen voor heren zijn wat lastige te combineren, maar wel heel leuk. Durf je het aan kies dan voor een makkelijk wit overhemd, rol de mouwen op en je bent helemaal hot. Door het uitgesproken montuur kan je shirts met printjes beter achterwegen laten.

Sportieve brillen

Fashion zonnebrillen voor heren zij natuurlijk heel leuk, maar ga je op een sportieve vakantie dan zijn ze niet heel handig. Kies dan voor een bril die iets meer tegen het gezicht aan gedragen wordt. Hierdoor krijgen zand en wind geen kans om in de ogen te komen. Je moet er toch niet aan denken dat je tijdens het fietsen of varen iets in de ogen krijgt en hierdoor een grote fout maakt. Ook heb je met deze monturen veel minder kans dat ze van het hoofd af vallen. Wil je er zeker van zijn dat je jouw bril niet kwijt raakt, schaf dan een speciaal koord aan die je aan de bril kan bevestigen. Vaak zit hier ook nog een speciaal clipje op, hiermee kan je de bril wat strakker vast zetten. Misschien niet heel charmant, maar wel zo veilig.