Wanneer je eenmaal hebt besloten dat je de boot gaat verkopen wil men vaak ook zo snel mogelijk van de boot af. Alleen hoe lukt het dan om zo snel mogelijk de boot te verkopen? In dit artikel worden er een paar aandachtspunten besproken.

De tijdsinvestering

Het verkopen van een boot kan ongelooflijk veel tijd gaan kosten. Het is dan ook belangrijk om bij jezelf af te vragen hoeveel tijd je beschikbaar hebt voor het verkopen van een boot. Vooral wanneer je tijd kostbaar is en misschien deze tijd aan wat belangrijkere zaken wilt bespreken is het aan te raden om een makelaar in te schakelen voor het verkopen van je boot.

De presentatie van de boot

Op het moment dat je ervoor kiest om de verkoop af te laten handelen door een jachtmakelaar dan hoef je niet druk te maken over de presentatie van de boot, deze kun je dan door de jachtmakelaar af laten handelen. Wanneer dit niet het geval is zal je zelf aandacht aan de presentatie van je boot moeten schenken. De boot zal verzorgd uit moeten zien en eventuele gebreken zullen hersteld moeten worden. Een goede presentatie van de boot heeft namelijk een grote invloed op hoe snel een boot kan worden verkocht.

Het bepalen van de prijs

Het bepalen van de prijs is ook een cruciaal punt in het verkoopproces. Het is hierbij ook belangrijk hoe de markt er op dat moment uitziet. Wanneer de markt aantrekt is het mogelijk om wat hoger te gaan inzetten voor de verkoopprijs. Wanneer dit niet het geval is zal het wat lastiger zijn om een goede prijs voor de boot te krijgen. Wanneer je advies wilt en een goede prijs wilt is het ook aan te raden om een jachtmakelaar in te zetten. Zij zullen er alles aan doen om de boot voor een zo goed mogelijke prijs te verkopen. Hierbij moet uiteraard wel de makelaar betaald gaan worden. Dit kan onder andere worden gedaan in de vorm van commissies.