Niet elke booteigenaar is een geboren verkoper, en daarom kiezen veel mensen ervoor om met een jachtmakelaar te werken als het tijd is om te verkopen. En er zijn voordelen aan de relatie; Ten eerste willen makelaars uw boot bijna net zo graag verkopen als u. 

U bespaart ook tijd, aangezien de makelaar het meeste werk voor u zal doen, inclusief prijzen, vermelding en advertenties. Even voordelig is echter het bereik van de jachtmakelaar. Het beplakken van uw jachtclub, jachthaven en Facebook-pagina met 'Te koop'-borden kan niet de kracht van de vermelding van een makelaar evenaren, vooral niet voor grotere boten met een kleinere koperspool. Dus hoe vindt u de juiste makelaar om over uw deal te onderhandelen? Hieronder volgen enkele tips om u op weg te helpen 

Waar moet je op letten 

Ervaring helpt, vooral als u een makelaar kunt vinden die bekend is met het type boot dat u heeft en zijn unieke markt (bijvoorbeeld een motorboot of zeilboot). Een makelaar met kennis van het type van uw boot zal ook uw behoeften begrijpen en de knowhow hebben om u op weg te helpen.  

Een makelaar weet bijvoorbeeld hoe de boot correct geprijsd wordt; een slimme professional zal u naar een vraagprijs sturen die kopers zal aantrekken terwijl u volledige waarde krijgt. Een ervaren makelaar heeft een heel goed idee waarvoor een boot zal verkopen. Onderzoek bij het evalueren van de ervaring van een makelaar het makelaarskantoor en de professionele geschiedenis van de persoon met wie u wilt werken. U kunt zelfs uw potentiële makelaars bellen over één van zijn of haar aanbiedingen om te bepalen hoe zij een boot vertegenwoordigen. 

Karakter eigenschappen  

De verantwoordelijkheden van een makelaar omvatten het tonen van de boot aan potentiële kopers, dus zorg ervoor dat de professional die u kiest zichzelf en uw boot in het beste licht naar voren brengt. Als dit uw eerste ervaring met een makelaar is, overweeg dan om iemand te kiezen die het leuk vindt om zijn klanten op te leiden, aangezien u wellicht nauwkeurige en grondige uitleg wilt over hoe het hele proces werkt. Veel booteigenaren zeggen dat een goede makelaar ook adequaat reageert. Omdat de verkoop van een boot een lang, emotioneel en moeizaam proces kan zijn, wilt u iemand die uw vragen beantwoordt en snel contact met u opneemt. 

Kies voor een team van vertrouwde jachtmakelaars  

Als u van plan bent een motorjacht te kopen, belooft uw erkende jachtmakelaar de tijd te nemen om u te helpen bij het vinden van de juiste motorboot. Uw jachtmakelaar kan u het hele traject van bod tot proefvaart en keuring uitleggen. Dolman Yachting heeft veel kopers geholpen bij het vinden van motorjachten, gebruikte boten of nieuwe motorboten. Voor klanten die hun jacht willen verkopen, staat Dolman Yachting ook klaar om uw boot op de markt te brengen op alle belangrijke marketingfronten.